En glimt av år 2013

tidningar

År 2013 – nya upplevelser och intryck. Både för mig som privatperson och yrkesmässigt. Jag har förlovat mig med den underbaraste människa jag vet, Linda (Tack för att du finns Linda).

Linda och Dave Good - en journalist från San Diego som vi träffade i samband med mitt examensprojekt.
Linda och Dave Good – en journalist från San Diego som vi träffade i samband med mitt examensprojekt.

För ett årsedan brottades jag och Josef Björnetun med vår C-uppsats. I bakhuvudet spann idéerna om vad jag skulle göra på mitt projektarbete vars tema var ”The naked city”.
I början av mars reste jag och Linda till Kalifornien, för att göra mitt examensprojekt. Ett projekt om sexindustrin.

strippklubb-web
Omklädningsrumet en sen kväll i en strippklubb i San Diego, Kalifornien.
muramaris
Bland resterna av villa Muramaris hittades ansiktet till ”Kärlekens gudinna”.

I juni hade jag och min klass vernissage på Galleri CFF i Stockholm. Sen började sommaren. En sommar med nya erfarenheter som kom att ändra huvudspår för mitt framtida yrkesliv. Jag fick jobb som både fotande och skrivande journalist. Känns bra, strategiskt, utmanande och riktigt roligt på samma gång. En resa på en rad olika redaktioner fick sin början. Gotlands Allehanda, Hela Gotland, Tidningen Ångermanland, Gotlands Tidningar, Arbetarbladet och snart även Gefle Dagblad.

ring
En vigselring försvann i havet. Dykare hittade den. Total glädje!
Jonas-Jonasson
Jonas Jonasson som författade ”Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann” Foto för DN

Vid sidan av frilansar jag. Flera jobb åt Dagens Nyheter samt jobb åt en rad olika uppdragsgivare, däribland Expressen. Men jag har även två spännande projekt på gång. Ett långsiktigt projekt som pågår är om guiden Gertrud Lyrung. Det andra är ett helt annat spännande koncept, som kan komma att bli riktigt bra. Suger på den karamellen ett litet tag till.

cloetta-1
Sista jobbet för i år, men från första dagen på Arbetarbladet i Gävle. Fotade sista produktionsdagen på den klassiska Ahlgrensbilarfabriken, som även tillverkar läckeroltabletterna. Nu läggs fabriken ner och tillverkningen flyttar till andra orter.

Gott nytt år alla vänner, kunder och kollegor!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.