Kollega försvunnen i Syrien

magnus-falkehed-1Bilden ovan knäppte jag snabbt på Magnus för att justera kamerainställningarna i det starka solljuset innan jag skulle fota en person vi just skulle intervjua. Jag hade min praktik på Dagens Nyheters bildredaktion och hade mött upp Magnus Falkehed i Paris innan vi tillsammans flög ner till spanska solkusten för ett reportage om den ekonomiska krisen där.
Magnus berättade om sina reportageresor i Nordafrika under den arabiska våren. Hur han förberedde  sig och hur han tänkte kring att arbeta i ett konfliktområde.

strandNär jag läste att Magnus Falkehed och fotografen Niclas Hammarström är försvunna i Syrien så kändes det väldigt märkligt, och helt plötsligt väldigt nära. Att journalister försvinner, utsätts för hot och till och med dör hör man talas om. Men helt plötsligt är det en person man själv jobbat med. Jag hoppas vi snabbt får ett positivt besked och att de är vid god hälsa. De utförde ett livsviktigt arbete, hot mot pressfrihet ska bekämpas både i konfliktzoner och på hemmaplan.

Skärmavbild 2013-11-26 kl. 16.17.52
Från Aftonbladet.se

Kämpa Magnus och Niclas!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.