To step out of the comfort zone

dejavu-entrence

Ofta är de stora och köttiga med tatuerade ansikten. I början var jag nervös, ja väldigt nervös. Prestationsångesten driver mig framåt, känns som en viskande röst som hela tiden gör sig påmind. När ska man börja få panik? Åtta veckor är lång tid, ändå vet jag att tiden är knapp.

Männen med de tatuerade ansiktena står i dörren vid de klubbar där halvnakna kvinnor uppträder – eller strippar om man så vill, från mitt på dagen till sena natten. I USA kallas ett sådant ställe för ”gentlemens club”, hur gentlemannamässigt det är vet jag inte. Som en del i mitt projekt vill jag fånga hur livet kan vara för en tjej som arbetar på ett sådant ställe. De tatuerade ansiktena har i olika grad sagt nej till att jag får ta med min kamera in. Jag ber alltid att få tala med managern. De verkar aldrig vara på plats och svarar inte på sina telefoner. En sa att det finns ett generellt förbud att fota på klubbar i hela USA, en annan att det var upp till tjejerna själva, dock fick jag inte gå in och fråga om lov hos dem. Dagens sista försök kändes dock hoppfullt. I dörren satt inget tatuerat ansikte utan en ung tjej. Managern som svarade i sin telefon, var i och för sig upptagen, men sa inte nej, utan ville prata när hon hade tid. Managern var till skillnad från alla andra managers, kvinna. Jag återvänder dit i morgon igen och hoppas på ett positivt besked från henne även om jag verkligen inte tar ut något i förskott.

Men min projektidé har fler spår än detta.

Sheri Brown
Sheri Brown

I fredags träffade jag och Linda (min flickvän som jag har förmån att få ha med på resan) föreståndaren för JC’s girls – Sheri Brown.

Jag trodde hon var anställd på heltid, men jobbar med JC’s girl helt på frivillig basis visade det sig.
JC’s girls är en kristen grupp eller ”ministry” inom the Rock church som är San diegos största, och en av USA’s största kyrkor med upp till 12.000 gudstjänstbesökare varje söndag.  JC’s girls besöker klubbarna och delar ut presenter och rosa biblar till tjejerna som jobbar. Något som enligt Sheri är väldigt uppskattat hos dem

Eftermiddagsgudstjänst på The rock Church
Eftermiddagsgudstjänst på The rock Church

Om några veckor åker vi till Los Angeles. Både JC’s girls och Puma Swede (som jag kommer få följa som en del av projektet) kommer då till AdultCon, en stor porrmässa under tre dagar. Mässan kan bli en av de bärande delarna i detta projektet känns det som.

För övrigt ska jag träffa journalisten Dave Good på onsdag. Han jobbar på San Diego reader, vi ska träffas och prata om stan, projektet och de eventuella kontakter han kan hjälpa mig med. Håller tummarna.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.