En stad i guld

Sundsvall genom går sakta förvandlingen från sommar till höst, en tid då staden är som vackrast. Mitt tredje och förmodligen sista år i Sundsvall har just börjat.

Efter ett halvår på DN och ett nio veckors sommarvik på HT är jag åter på plats i Sundsvall – denna en utav mina älsklingsstäder! Utsikten från tornet på Norra berget.

På bildjournalistutbildningen läser vi nu C-metod och kommer inom några veckor börja skriva C-uppsats. Den delen av utbildningen som består av forskning och som måste göras för att få sin kandidatexamen. Det är skönt att vara tillbaka i skolbänken och komma in i ett annat, lite mer fysiskt lugnare tempo än vad man är van vid som fotograf på en dagstidning.

Tänkte ta med två (väldigt olika) bilder från några av sommarens jobb som jag tidigare inte publicerat på bloggen:

Folke Larsson och Merit Forslin har båda gått i skolan i Korpåsen som lades ner och stängdes 1947. Nu har dörrarna åter öppnats i den knappt rörda skolsalen. De återser här bänkarna, svarta tavlan och ribbstolarna i den gamla skolan. Många år har gått men minnena lever!


Frilansjobb för Dagens Nyheter på en sexibilityfestival mellan Nyköping och Norrköping. Gick som stora DN-söndagsreportaget den 5 Augusti på 6 hela sidor. Ja som fotograf får man träffa alla möjliga sorters människor och hamna i situationer man aldrig annars skulle göra, det tjusningen med att vara fotograf till yrket.


Avrundar det här blogginlägget med en bild från min balkong – mitt smultronställe, som jag kommer sakna enormt när jag flyttar! Trevlig kväll med min underbara Linda!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.