Växelvis boende

Allt fler barn i Sverige växer upp med föräldrar som av olika anledningar valt att gå skilda vägar. I en serie på insidan i DN har vi träffat några med olika erfarenhet av det. Dessa har jag bildsatt:

Auli Laitinen med sonen Jeppe, 7 år, är på väg hem från skolan. Jeppe bor varannan vecka hos sin mamma. ”I början var det jättesvårt, nu fungerar det förvånansvärt bra”, säger hon.
Auli Laitinen med sonen Jeppe, 7 år, är på väg hem från skolan. Jeppe bor varannan vecka hos sin mamma. ”I början var det jättesvårt, nu fungerar det förvånansvärt bra”, säger hon. Läs artikeln här!
Lukas Forsström är van vid att skifta mellan att bo hos sin mamma och pappa. ”Nu är det helt okej att bo växel vis. Det går bra”, säger han.
Lukas Forsström är van vid att skifta mellan att bo hos sin mamma och pappa. ”Nu är det helt okej att bo växel vis. Det går bra”, säger han. Läs artikeln här.
”Jag har aldrig känt mig rastlös för att jag bor växelvis”, säger Louise Carlstedt, 19 år. ”Jag har snarare gillat det, att det händer lite grejer. Jag tycker att det är mysigt att mamma och pappa längtar efter mig när jag kommer.”
”Jag har aldrig känt mig rastlös för att jag bor växelvis”, säger Louise Carlstedt, 19 år. ”Jag har snarare gillat det, att det händer lite grejer. Jag tycker att det är mysigt att mamma och pappa längtar efter mig när jag kommer.” Läs artikeln här
Som nyligen utflyttad 18-åring upptäckte Emma för första gången hur det var att bo länge på samma ställe. Samtidigt är hon glad att föräldrarna lät henne bo hos båda: ”Jag tror att risken hade funnits att jag fått en mycket mindre djup relation till någon av dem om jag bara hade bott hos någon.”
Som nyligen utflyttad 18-åring upptäckte Emma för första gången hur det var att bo länge på samma ställe. Samtidigt är hon glad att föräldrarna lät henne bo hos båda: ”Jag tror att risken hade funnits att jag fått en mycket mindre djup relation till någon av dem om jag bara hade bott hos någon.” Läs artikeln här

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.