Hos statsministern och vidare

Som pressfotograf så är ingen dag den andra lik. När jag tar mig till jobbet på morgonen vet jag oftast inte vilka möten eller uppdrag som väntar mig. Det är så härligt spännande och jag älskar det. I fredags skulle jag fota Michael Kiwanuka, en lovande brittisk soulmusiker. Spännande, visste att DN hade fått 30 min med honom på skivbolaget och på den tiden skulle både intervju och foto hinnas med. Resultatet blev så här:

I bilen åter mot DN plingar det till i mobilen, det är ett sms från Sanna, uppdragsredaktören för fotoredaktionen. ”Hej, jag tänkte att du skulle fota statsministern kl 15.15, funkar det? Sanna” Självklart svarar jag, vad roligt. Snabbt tillbaka till redaktionen och göra ut bilderna på Michael och packa ner de sakerna som behövdes till träffen med Fredrik Reinfeldt på Rosenbad. Jag skulle få fota lite under intervjun och några minuter efter. Ja så här blev några utav bilderna:

Som ni förstår så gäller det att på några minuter få till några olika varianter i olika miljöer så tidningen har lite olika alternativ att välja på, en ska kanske till ettan (första sidan), en annan till uppslaget och en tredje till webben. Intervjun blev väldigt omtalad, läs den här: http://www.dn.se/nyheter/politik/fler-maste-kunna-byta-karriar-mitt-i-livet

För de som är totalt ointresserade av politik kanske jag kan fresta med en bild på Inga Sempé som är en fransk industridesigner som var specialinbjuden till den årliga möbel och inredningsmässan på Älvsjö:

Till sist blir det några bilder på den nya ledaren för socialdemokraterna Stefan Löfven som i veckan hade besök av bl a Jens Stoltenberg:

Jens Stoltenberg och Stefan Löfven
Jens Stoltenberg och Stefan Löfven

Tack för ditt besök och välkommen åter! Ps. Och som alltid är bilderna skyddade enligt lagen om upphovsrätt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.