Dagens nyheter

Ytterligare ett spännande kliv framåt har påbörjats i mitt liv som bildjournalist. För snart ett år sedan gjorde jag mitt första praktik som fotograf på en dagstidning. Det var på Gotlands Allehanda, en tidning som ligger mig mycket varmt om hjärtat. Där lärde jag mig mycket och har min dåvarande handledare, Henrik Radhe mycket att tacka för! GA har en upplaga på 9200 vilket i dagspress inte är så stort i jämförelse med övriga landet men i realiteten ändå är rätt många om man tänker på hur många människor som varje dag kommer titta på sina bilder som publiceras, det känns speciellt.

Desken där det dagliga arbetet på tidningen leds ifrån

Utan praktiken på GA hade jag kanske inte fått mitt sommarvikariat på Hudikvalls tidning i somras. HT är en lite större tidning än GA med en upplaga på 14000 men med lika trevliga och underbara kollegor och fotojobb jag med glädje kommer minnas hela livet. Utan sommarvikariatet på HT så tror jag det hade blivit svårt att i tuff konkurens få den drömplats jag nu dagligen får verka på. I måndags klev jag in i DN-huset vid Marieberg i Stockholm. Dagens Nyheter har en  upplaga på 298 200 vilket är en enorm siffra och placerar DN som Sveriges största morgontidning.
Första dagen blev en sådan där skön ”komma igångdag”. Tilldelning skrivbord, kamerautrustning, mobiltelefon, dator, passerkort och genomgångar av program, system och arbetsflöden. Dagens nyheter tar emot två fotopraktikanter och förutom jag är det min  klasskamrat Hanna Persson, hon är på featureavdelningen och jag på nyhetsavdelningen, sen byter vi efter halva praktiktiden som sammanlagt är på 20 Veckor.

Foto: Hanna Persson

Idag gick min första bild i tryck, du hittar den i kulturdelen, många jobb man gör går ofta i tryck flera dagar senare. För de som är insatta och namnkunniga kan jag meddela att jag har förmånen att ha skrivbordet på samma rad av fotografer som Paul Hansen.

Pendlar dagligen från Uppsala där jag bor tillsammans med min underbara Linda! Vi flyttade in under helgen och hade även Lindas föräldrar på besök som hjälpte oss, väldigt trevligt!

Mysig middag hemma med Linda och hennes föräldrar

 

4 reaktioner till “Dagens nyheter

 1. Henrik Radhe Svara

  Ha!Jag visste det!Kände direkt att det kommer att bli nåt stort av dig!Att hitta sin egen väg framåt är själva meningen med livet. Ibland ligger vägen bred och rak, ibland är det bara en ringlande liten stig som knappt syns. Men den finns alltid där!

  • Erik Englund InläggsförfattareSvara

   Så sant, kloka ord. Det gäller att hålla sig kvar på stigen även om det är snårigt! Tur att det finns medmänniskor där ute som visar vägen från de lite smalare stigarna till de bredare när man har svårt att hitta!

 2. Evelina Svara

  Blir så glad glad glad för dig!!!!!!!!!!!!!!! (utropstäcknen ska försöka förmedla att det faktiskt pirrar i hela min kropp när jag läser detta) Galet vad jag hejar på dig! Ps. Hälsa Paul 😉 Maha

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.