Påskvandring och Dalsland

Jag tänkte berätta lite om vad jag gjort under den gångna påskhelgen. Skolschemat var blankt under ca en vecka, tid som var tänkt för studier inför en tenta (Som jag gjorde idag) samt lösandet av en gruppuppgift. Kursen är forskningsmetodik (B-metod) och innefattar saker som kvalitativa/kvantitativa studier, surveys, fokusgrupper osv.
Men eftersom schemaläggarna inte kan ha menat att man skulle sitta och plugga hela påsken så kom ett erbjudande väldigt lämpligt. Josef frågade om jag hade lust att följa med honom hem till Dalsland där han kommer ifrån. Kul att få den frågan! Jag funderade ett tag eftersom samvetet över plugget låg någonstans i bakhuvudet och gnagde, men insåg snabbt att det här går bara inte att tacka nej till!
Kom att få träffa mycket trevliga människor och få se vackra platser. I tre dagar skulle vi även vandra på Bohusleden, etapp 9 med Josefs syster Sara och hennes kille Travis. Planen var att åka ut med bil till startplatsen sen gå 1,5 dagsetapper, vända och gå tillbaka samma väg. Vacker trollskogsmiljö i kuperad terräng med flera sjöar gjorde vandringen som en del i en saga. Vi sov två nätter vid en av sjöarna i tält och satt sent i på kvällarna framför brasan. Kommer att tänka lite på ett citat från Bröderna Lejonhjärta i samband med det. Jonatan beskriver Nangijala för sin svårt sjuke bror Skorpan ”där är det ännu lägereldarnas och sagornas tid”, kändes som lägereldarna och sagornas tid om man får fantisera lite. Tackar Josef, hans familj, Sara och Travis för allt roligt som jag fick uppleva!

Till sist en uppmaning till er läsare: Ut och vandra med er!

"Lägereldarnas och sagornas värld"
”Lägereldarnas och sagornas tid”


Travis, Sara och Josef i trollskogen
Travis, Sara och Josef i trollskogen
Årets första dopp genomfördes också!
Jag genomförde mitt första dopp för i år!

Bilderna fotade med mobilkamera och JA, jag tror tentan gick bra:)

 

 

2 reaktioner till “Påskvandring och Dalsland

 1. Anna Svara

  Ut och vandra med er!

  Gillar din uppmaning! Och jag känner mig stolt att även nästa generation i släkten har upptäckt denna inspirerande och rehabiliterande sysselsättning.
  Vandra i naturen stärken hela kroppen samt har helande kraft på själslivet. Rensar tankarna och laddar d sk batterierna.

  • Erik Englund InläggsförfattareSvara

   Sannerligen är det så, det började med våra strandvandringar som du tog med mig på. Vandra är ett skönt och avkopplande sätt lufta både kropp och knopp:) Även mindre promenader är värdefulla, just hemkommen från en skön kvällspromenad här i trakterna kring Granloholm.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.