Dagen då det satta fart

Första dagen jag körde en av redaktionsbilarna. Blev till och med ett par körningar helt själv utan någon medföljande journalist!

Varje dag börjar min arbetsdag på GA klockan 08.30 – men eftersom det är så roligt att komma till redaktionen brukar jag vara där en stund innan. Det första jag hör när jag går genom korridoren är att någon ropar mitt namn.

-Erik!

Jag vänder på klacken mot det rum som mitt namn blev kallat ifrån. Det var nyhetschefens kontor.

-Henrik är sjuk idag, så du får ta hans uppgifter (Henrik är fotograf och min handledare under praktiken). Klarar du av det? Jag kan ringa in en annan fotograf annars, säger hon.

-Ja absolut, inga problem – jag tar det, säger jag självsäkert, fast kanske det inte lät så övertygande.

-Jag litar på dig, säger hon.

-Det ska du göra säger jag.

Oj vad peppad jag blev. Men samtidigt var det lite nervöst att veta att det hängde i stort sett på mig själv om det skulle bli bra bilder i morgondagens tidning. Dagen innehöll flera spännande jobb. Fick till och med privilegiet att åka helt själv på två olika plåtningar varav en var en pressvisning. Så jag som ensam repressentant för GA fick ta del av kaffe och föredrag. Sen fick jag sätta kreativiteten på prov och ta en gruppbild på projektgruppen som bestod av ca åtta personer. Jag blev mycket nöjd!

Det roligaste var mot slutet av dagen då jag sitter inne på redaktionen där även Inger Hammar, en av journalisterna. En mycket rutinerad journalist ska väl tilläggas. Hon frågar om jag ska åka tillbaks till Sundsvall efter min praktik, och det ska jag ju göra. Men du söker väl sommarjobb här, frågar hon. Ja det har jag ju redan gjort, säger jag. – Bra och du får mer än gärna använda mig som referens säger hon. Du är mycket lätt att jobba med!

Kan säga att det var väldigt roligt att höra! Nya tag i morgon!

3 reaktioner till “Dagen då det satta fart

  1. Linda Svara

    Åh, kul att läsa att det går så bra för dig! 🙂 Hoppas du har det mysigt på hemma plan 😀

  2. englunderik InläggsförfattareSvara

    Jag har det riktigt mysigt här hemma på ön:D Trevligt att umgås lite med föräldrarna även om man är lite gäspig redan tidigt på kvällen:P

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.